Motorrijles

Motorrijden is ultieme vrijheid. Jij en de weg. Genieten van de omgeving. Genieten van de frisse lucht, de zon op je lichaam en de wind langs je heen. Rijden op een motor is een beleving op zich. Maar motor rijden is heel iets anders dan een auto. Het is daarom belangrijk dat je een goede rijopleiding volgt. Mede voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Goede kleding is zeer aan te raden. Bij ons kun je gedurende je motorrijlessen gratis een helm en goede kleding lenen. Wij raden echter aan om zelf een helm en kleding aan te schaffen. Dan weet je zeker dat de kleding en helm lekker zit. En dat rijdt wel zo prettig.Ben je in het bezit van het theorie certificaat en/of een rijbewijs B, dan vervolg je je lessen al snel naar de openbare weg. Je KNMV gediplomeerd rij-instructeur rijdt altijd achter je aan op de motor. De lesmotoren zijn Honda CBF 500 met ABS en een Honda CBF125.

Voor het behalen van het motorrijbewijs dient u 3 keer examen te moeten doen 1 theorie en 2 praktijk examens

Voor het theorie examen dient 50 meerkeuzevragen maken waarvan u er 44 goed dient te beantwoorden, dit certificaat is 1,5 jaar geldig.

Voor het praktijk examen dient u eerst het examen voertuigbeheersing (AVB) te halen voordat u het examen verkeersdeelneming (AVD) kan doen.

Het AVB examen bestaat uit 12 oefeningen, waarvan u er 7 op het examen dient uit te voeren, waarvan 4 verplicht en 3 de keuze van de examinator.

Het AVD examen is afrijden op de openbare weg. U dient dan in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat en een voldoende uitslag AVB.

Toekomstige motorrijders die tussen de 18 en 20 jaar zijn, beginnen altijd met de lichtste categorie.125cc, max. 11kw (A1).

Tussen 20 en 24 jaar kunnen beginnen met de tussencategorie, max 35kw (A2).

Ouder dan 24 jaar kan direct met de zwaarste categorie starten, meer dan 35kw (A).

Na 2 jaar in het bezit te zijn van categorie A1 of A2, kan eventueel een zwaardere categorie behaald worden middels een zogenaamd“getrapt”examen, dit is slechts één examen, waarin twee bijzondere verrichtingen getoetst worden.

Motor

Rijles (per uur): € 60,-
Examen AVB (voertuigbeheersing): € 190,-
Examen A (verkeersdeelneming): € 290,-

10 uren les kaart: € 575,-

Naast losse lessen bieden wij tevens een compleet verzorgd pakket:

Proefles Motor 1 uur – € 35,-

Motorpakket-15 A € 1300,-

  • 15 uur motor rijles
  • Examen AVB (voertuigbeheersing)
  • Examen A (verkeersdeelneming)
  • Pakket korting

Motorpakket-20 A € 1580,-

  • 20 uur motorrijles
  • Examen AVB (voertuigbeheersing)
  • Examen A (verkeersdeelneming)
  • Pakket korting

Honda CBF 600